Peste o mie de persoane au format, sambata, un lant uman in centrul municipiului Iasi, acestia manifestand pentru a sustine constructia autostrazii Iasi - Targu Mures. La protest participa si primarul Mihai Chirica si parlamentarii ieseni de la toate partidele.

Protestul a fost organizat de doua asociatii care militeaza pentru constructia autostrazii Iasi - Targu Mures.

Peste o mie de oameni au raspuns apelului celor doua asociatii, iar sambata la pranz au venit in centrul municipiului Iasi. Printre acestia s-au aflat si primarul Mihai Chirica si parlamentari PSD, PNL, PMP si USR. Unii dintre acestia le-au si vorbit celor prezenti.

Va felicit ca nu cedati, trebuie sa fim constienti fiecare de misiunea pe care o avem. Cine a avut de inteles o sa inteleaga”, le-a spus edilul manifestantilor.

”Pe noi este presiunea sa facem autostrada. Apreciem ceea ce face societatea civila. Parlamentarii PSD sustin proiectul”, a spus si Camelia Gavrila (PSD).

Pe un panou instalat pe pietonalul Stefan cel Mare, oamenii au scris mesaje precum ”Moldova e in Europa si vrea autostrada”, ”Pe langa autostrada vrem si tren de mare viteza”, ”Autostrada Unirii pentru toti”.

Participantii au format un lant uman pe pietonalul Stefan cel Mare pe o lungime de cateva sute de metri si au cantat Imnul national.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.