Trei persoane sunt prinse sub un mal de pamant, in localitatea Pestera Bolii din judetul Hunedoara, una dintre victime fiind declarata decedata. Pompierii actioneaza penntru scoaterea de sub pamant a celorlalte doua persoane.

UPDATE: Toti ce trei muncitori care lucrau la terasamentul unei cai ferate, in apropiere de Petrosani, au decedat. In timpul lucrarilor, un mal de pamant s-a prabusit peste acestia, iar operatiunile de salvare s-au desfasurat fara succes. Inspectorii ITM au deschis o ancheta in acest caz, pentru a vedea cine se face vinovat de aceasta tragedie.


Din primele informatii, ar fi vorba despre trei persoane peste care s-a prabusit un mal de pamant, in timp ce efectuau lucrari la terasamentul caii ferate.


La fata locului au fost deplasate doua autospeciale de stingere cu module de descarcerare si o ambulanta SMURD, precum si cu un excavator si o macara. De asemenea, a fost alertat un echipaj de salvatori care actioneaza cu un container multirisc (cu accesorii de descarcerare grea, asigurare si stabilizare, care permit derularea misiunilor de cautare-salvare in medii greu accesibile).

La aceasta ora, pompierii intervin pentru scoaterea de sub malul de pamant si bolovani a doua dintre persoanele surprinse.

In cazul celei de a treia victime a fost declarat decesul. Aceasta a avut prins un picior sub bolovani si a fost gasita fara suflare.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat ca este vorba despre o tragedie, pentru ca sansele de recuperare in viata a celorlalte doua persoane sunt foarte mici. ”E din pacate o tragedie, pentru ca sansele sa ii recuperam in viata sunt foarte mici. (...) Misiunea nu este una usoara si are riscuri si pentru salvatori”, a afirmat Arafat.

El a spus ca va trebui vazut daca au fost respectate normele de protectie a muncii: ”Cauzele urmeaza sa se anunte dupa investigarea si evaluarea situatiei. Aici sunt specialisti care vor trebui sa vada daca regulile de protectie a muncii au fost respectate, daca s-a intamplat ceva la care nu se astepta nimeni, ce s-a intamplat”.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.