Romanii din diaspora care isi doresc sa deschida o afacere in tara lor natala se pot inscrie intr-un program numit Diaspora StartUp, care ofera finantare nerambursabila de pana la 40.000 de euro pentru trei proiecte castigatoare. 

"Fundatia CAESAR anunta lansarea inscrierilor pentru trei proiecte 'Diaspora StartUp', finantate din fonduri europene disponibile prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 "Locuri de munca pentru toti". Fiecare proiect eligibil, selectat drept castigator, va beneficia de o finantare nerambursabila de pana la 40.000 de euro (co-finantare zero). Programul se adreseaza cetatenilor romani cu varsta minima de 18 ani, care au locuit peste hotare in ultimele 12 luni si doresc sa-si deschida o afacere in tara", informeaza Fundatia CAESAR, potrivit Agerpres.ro.

Cei care se inscriu in program trebuie sa dovedeasca experienta sau studiile in strainatate, in domeniul in care urmeaza sa isi deschida afacerea. Aceste proiecte isi propun sa incurajeze antreprenoriatul romanesc.

Durata de implementare este de maximum 36 de luni pentru fiecare proiect. Fundatia CAESAR va desfasura campanii de informare si promovare atat in mediul online, cat si in mediul offline.

Inscrierile sunt deschise pentru orice cetatean roman din diaspora, care indeplineste conditiile de participare.

Cei interesati se pot inscrie la prima etapa de evaluare prin completarea unui formular online aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.