Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat avertizarile de vant, disconfort termic si ninsori viscolite in zonele montane.

Cod galben. Pana la ora 18.00, vantul va continua sa prezinte intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze la rafala in general intre 55 si 65 km/h, iar indeosebi in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii, local peste 75 km/h.

Procesul de racire a vremii va continua, iar intensificarile de vant vor determina amplificarea senzatiei de rece.

Unele intensificari ale vantului se vor semnala in orele amiezii si in regiunile vestice. In Maramures si Transilvania, trecator si pe arii restranse vor fi precipitatii slabe, mixte", anunta meterorologii.

Cod portocaliu. "In cursul zilei de luni, la munte vantul va sufla tare, rafalele vor depasi 70...80 km/h, iar pe crestele Carpatilor Orientali si Carpatilor Meridionali 100...120 km/h. Local va continua sa ninga viscolit, vizibilitatea va scadea temporar sub 50 m si se va depune strat de zapada", se arata in atentionare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.