Cateva sute de persoane au protestat, duminica, in Capitala, formand un lant uman in fata Palatului Parlamentului, fata de proiectul privind legea vaccinarii, despre care spun ca incalca Constitutia.

Protestul a fost organizat de mai multe ONG-uri, intre care Asociatia Pro Consumatori, Asociatia Pro Decizii Informate, Asociatia Lion Mentor, Alianta Parintilor din Romania, care sustin ca prin legea vaccinarii obligatorii este incalcata Constitutia.

"Vrem sa ne pastram libertatea de alegere pentru copiii nostri si pentru noi insine! Statul nu poate lua decizii medicale impotriva consimtamantului nostru informat!", au spus organizatorii protestului, potrivit News.ro.

Ei au sustinut ca parlamentarii sunt intr-o eroara grava si ca vor fi partasi la votarea unei legi anticonstitutionale, prin care este incalcat dreptul la integritate fizica si psihica.

"Fiecare cetatean al acestei tari are dreptul de a decide ce face cu trupul lui. Nadajduim ca in Camera Deputatilor, care este for decizional, se va schimba fundamental aceasta lege. Daca nu, o vom ataca la CCR. Vom face toate demersurile legale pentru a opri aplicativitatea acestui act neconstitutional”, a afirmat Costel Stanciu, presedintele Asociatiei Pro Consumatori.

La protest au participat parinti cu copii, dar si un grup de calugarite, iar unii participanti au venit din afara Bucurestiului, cu autocare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.