La doi ani de la tragedia din Clubul Colectiv, victimele vor fi comemorate, vineri seara, in cadrul "Marsului Chitarelor". La actiune sunt asteptati mii de oameni. 

Evenimentul incepe la ora 19:00, in parcul din fata magazinului Unirea si are ca punct final Piata Bucur. Oamenii vor incerca sa organizeze un flashmob.

Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 spune ca evenimentul va cuprinde un moment in care cei prezenti se vor aduna in fata monumentului din Piata Bucur si vor canta piesele: "Back to life", "Exercitiu", "Vinovatii fara vina".

”Ne strangem acolo la Colectiv, i-am invitat sa vina cu chitare, pentru a crea un moment. Nimic special, pur si simplu ne intalnim acolo. Se aprinde o lumanare, se pune o floare, fiecare ce simte. Nu e nimic impus. Noi asa am facut invitatia, sa vina cine poate, cine stie, cu o chitara, am fixat si trei cantece. O sa incercam sa facem si un flashmob. Sunt cantece usoare”, a spus Eugen Iancu, potrivit Adevarul.ro.

Iancu a punctat ca asteapta in jur de 10.000 de persoane. El a explicat ca numarul oamenilor care se vor prezenta la acest eveniment va arata nivelul de interes al romanilor pentru tragedia de acum doi ani.

”Sa nu uitam ca e si Sfantul Dumitru la Patriarhie, se pupa moaste de vreo doua zile incotinuu, deci lumea e dusa acolo – bine, nu e lumea pe care am astepta-o noi, dar, oricum, ca idee. Primaria are pe sus pe aici tot felul de evenimente. Sincer sa fiu nu stiu (cate persoane vor participa, n.r.). Nu am vrut sa fortam nimic. Daca vor fi 10 insi, inseamna ca asta doreste societatea – sa se ingroape totul, sa se uite, daca vor fi 100.000 inseamna ca am trezit ceva. Eu sunt convins ca nu vor fi nici 100 nici 100.000. Sa speram ca vor fi 2.000 – 3.000 de oameni. Eu mi-as dori sa fie 10.000. Mi se pare sincer ca acesta va fi un semnal pe care noi il tragem. Daca vrem sa pupam moaste, inseamna ca acesta ne e viitorul”, a spus Iancu.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

Presedintele asociatiei este de parere ca trebuie "sa incercam sa ne dezmeticim, sa ne asumam greselile din trecut si sa facem tot ce putem sa le indreptam" pentru ca o astfel de tragedie sa nu mai aiba loc.

”Din greseli noi trebuie sa invatam. Din pacate, in Romania nu invata nimeni nimic. Cel putin pana acum nu s-a invatat nimic. In sanatate eu as intra cu buldozerul - in minister si in toate spitalele si as lua-o de la zero. Si in justitie cred ca tot cu buldozerul as intra, pentru ca, din pacate, si procurorii si judecatorii sunt impartiti in doua tabere - unii sunt cu aia, unii sunt cu aia, si in functie de asta iau decizii. Ar trebui ca fiecare sa isi vada de meseria lui si atat”, a mai spus el.

Traficul rutier va fi inchis si reluat progresiv pe traseul pe care se va desfasura marsul: Parc Unirii, intersectia dintre Bulevardul I.C. Bratianu si Bulevardul Unirii – Pod Serban Voda – Splaiul Unirii – strada Bucur - Piata Bucur.

Citeste si:
Ciucă: Mesajul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor...
Ciucă: Mesajul  Zilei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.