Primaria Capitalei, prin Directia Generala de Asistenta Sociala, vrea sa acorde un ajutor financiar lunar intre 300 de lei si 1.200 de lei pentru familiile monoparentale cu unul sau mai multi copii care au un venit net mediu pe membru de familie de pana in 200 de lei si intre 200 de lei si 400 de lei pentru familiile monoparentale cu unul sau mai multi copii, care au un venit net mediu pe membru de familie intre 201 si 530 de lei inclusiv.

Potrivit proiectului de hotarare, ajutorul financiar se acorda doar prin virament bancar, in fiecare luna, de catre Directia Generala de Asistenta Sociala, familiilor care au domiciliul sau resedinta in Bucuresti, formate dintr-o singura persoana care are domiciliul in Bucuresti si figureaza la DGASPC de sector ca beneficiar al alocatiei de intretinere a familiei monoparentale, si copii cu varsta pana in 18 ani care locuiesc impreuna cu aceasta.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, persoana singura trebuie sa fie necasatorita, vaduva sau divortata sau sa se afle in situatia in care sotul a fost declarat disparut sau este arestat pe o perioada mai mare de 30 de zile. De asemenea, mai beneficiaza de ajutor persoana singura care are 18 ani si se afla intr-una dintre celelalte situatii, ori a fost numita tutore sau i s-au dat in grija unul sau mai multi copii si este necasatorita, vaduva sau divortata.

Astfel:
- pentru familia monoparentala al carei venit mediu lunar pe membru este de pana in 200 de lei inclusiv se acorda 300 de lei pentru familia cu un copil, 600 de lei pentru familia cu doi copii, 900 de lei pentru familia cu trei copii si 1.200 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.
- pentru familia monoparentala al carei venit mediu lunar pe membru este intre 201 si 530 de lei inclusiv se acorda 200 de lei pentru familia cu un copil, 400 de lei pentru familia cu doi copii, 600 de lei pentru familia cu trei copii si 800 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Dosarul cu actele necesare, respectiv cererea tip, declaratia privind componenta familiei, extrasul de cont si adeverinta emisa de organele fiscale prin care se atesta lipsa datoriilor la bugetul de stat sau local se depune la DGASPC de sector.

Ajutorul financiar se acorda incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.