Cetatea Sarmizegetusa Regia, situata in Muntii Orastiei, va fi deschisa din nou pentru public incepand cu data de 27 octombrie, dupa aproximativ o luna in care accesul turistilor a fost restrictionat din cauza unor lucrari efectuate in situl arheologic. 

In luna octombrie, au fost efectuate lucrari de inlocuire a stalpilor de lemn de la marele templu circular si a gardului metalic din apropierea drumului dacic.

Redeschiderea va avea loc, in mod oficial, vineri la ora 10:00. Accesul turistilor in cetate va fi deschis pe tot parcursul zilei.

Sarmizegetusa Regia va putea fi vizitata pana la 1 decembrie, zilnic, intre orele 9:00 si 18:00, potrivit unei hotarari a CJ Hunedoara, informeaza Agerpres.ro.

Cetatea se afla in administrarea CJ Hunedoara din anul 2013, cand a fost preluata de la Ministerul Culturii, printr-o hotarare de guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.