Lufthansa a inregistrat o crestere de 8% a numarului de pasageri pe care ii transporta din si spre Romania, in primele sapte luni ale acestui an. Compania germana va lansa, incepand cu 29 octombrie, curse zilnice din Timisoara si Cluj catre Frankfurt. 

Directorul general Lufthansa, Antonio Tassone, a declarat ca numarul de pasageri transportati spre si din Romania a crescut cu un milion.

"Aceasta majorare se datoreaza cresterii ratei de ocupare, a cresterii frecventei zborurilor, dar si dinamicii pietei din Romania, avand in vedere ca romanii merg tot mai des in vacanta. De asemenea, si economia tot mai puternica a Romaniei a avut un impact pozitiv in rezultatele companiei, compania a beneficiat implicit de cresterea PIB", a spus Antonio Tassone, potrivit Digi24.ro.

Compania implineste 50 de ani de activitate in tara noastra si, in prezent, ofera 298 de zboruri in fiecare saptamana.

Pe data de 29 octombrie, compania germana lanseaza curse zilnice din Timisoara si Cluj catre Frankfurt.

In primele noua luni ale acestui an, Lufthansa a inregistrat venituri totale in valoare de 26,8 miliarde de euro, cu 12% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Recent, a anuntat ca negociaza pentru achizitia a 81 de avioane din flota Air Berlin, care a intrat in faliment. Lufthansa asteapta raspuns din partea Comisiei Europene, care va decide daca aceasta preluare este posibila sau incalca regulile concurentei.

Daca va reusi sa preia cele 81 de avioane, compania planifica investitii in valoare de 1,5 miliarde de euro in acest proiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.