Tinerii din statele membre ale Uniunii Europene ar putea primi, la implinirea varstei de 18 ani, un bilet de tren gratuit, care le ofera posibilitatea de a calatori in UE. Parlamentul European a votat miercuri, la Strasbourg, proiectul pilot, bugetat cu 12 milioane de euro. 

Europarlamentarul roman Siegfried Muresan (PMP/ PPE), cel care a negociat in Parlamentul European acest proiect, a explicat ca bugetul ar putea asigura calatorii timp de 30 de zile, dar beneficiarul poate activa aceste zile intr-un interval de trei ani.

"Ne propunem sa lansam proiecul la 1 iunie 2018. Comisia Europeana va trebui sa-l implementeze, sa propuna o modalitate de executare a programului. Eu imi pot imagina un sistem primul venit-primul servit. Vreau ca acest bilet sa poata fi folosit intr-o perioada de 3 ani , sa alegi cand sa activezi cele 30 de zile" - a spus Muresan, care a promovat in Parlamentul European acest proiect in cadrul bugetului, potrivit Hotnews.ro.

Muresan este de parere ca bugetul ar putea acoperi 30.000 de bilete de tren in primul an, urmand ca programul sa fie extins, in functie de rezultate: "Trebuie sa vedem ce pret vom reusi sa negociem cu companiile feroviare".

Obiectivul programului numit Interrail este de a sprijini tinerii din Europa sa intre in contact cu alte tari si culturi locale din Uniune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.