Un proiect de lege care prevede ca ziua de 18 decembrie sa fie declarata sarbatoare nationala a fost adoptat recent in Senat. Proiectul urmeaza sa fie trimis catre Camera Deputatilor. 

Propunerea legislativa pentru instituirea Zilei Minoritatilor Nationale din Romania, care prevede declararea zilei de 18 decembrie ca zi de sarbatoare nationala, a primit votul senatorilor, potrivit Avocatnet.ro.

Potrivit proiectului, pe 18 decembrie se vor organiza manifestari culturale dedicate acestei sarbatori. Potrivit celor care au initiat proiectul, ziua de 18 decembrie este deja sarbatorita in fiecare an, iar propunerea legislativa nu face altceva decat sa includa aceasta zi pe lista sarbatorilor nationale.

Proiectul prevede ca 18 decembrie sa devina zi de sarbatoare nationala, dar nu si zi libera, zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza fiind stabilite numai prin Codul Muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.