Anul 2017 a pus in calendar 14 zile libere, pe care specialistii momondo.ro le-au potrivit in decembrie 2016 astfel incat sa se transforme in 29 de zile de vacanta. Urmatoarele zile libere pe lista sunt strans legate intre ele: 30 noiembrie, Sfantul Andrei, si 1 decembrie, Ziua Nationala. Pentru ca cele doua zile pica anul acesta inainte de weekend, intr-o joi si, respectiv, intr-o vineri, mai multi romani si-au pregatit bagajele pentru un city break dincolo de granitele tarii.

Conform datelor momondo.ro, cele mai cautate destinatii pentru perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2017 sunt Italia, Spania si Germania. Totodata, comparativ cu anul trecut pentru aceeasi perioada, pretul zborurilor catre aceste destinatii difera considerabil.

Europa – principala destinatie in weekendul cu 1 decembrie

Cu ocazia weekendului prelungit de la finalul lunii noiembrie, care marcheaza Ziua Nationala a Romaniei, interesul romanilor pentru a strabate tarile europene este tot mai mare fata de 2016. In topul celor mai cautate destinatii pentru perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2017 este Italia, cu o crestere de +89% fata de anul trecut, Roma fiind atractia principala.

Pe locul al doilea in cautarile efectuate pe momondo.ro se afla Spania (+95%) si in special Barcelona, care ii atrage pe calatorii romani tot mai mult (+93%), in ciuda evenimentelor politice si economice petrecute in ultimele luni acolo. Cu o crestere asemanatoare in cautari este Austria (+91%), Viena fiind orasul catre care mai multi romanii planuiesc (+95%) sa se indrepte in minivacanta de 1 decembrie.

Germania
este in continuare o destinatie atractiva si accesibila pentru calatorii romani, indiferent de sezon, iar pentru inceputul lunii decembrie cautarile de zbor au crescut cu +62% fata de 2016 si cu +44% spre capitala Berlin.

Potrivit unui comunicat remis 9am, cele mai mare cresteri in cautari au fost inregistrate, insa, pentru Belgia (+144%), Franta (+120%) si Portugalia (+102%). Pentru finalul lunii noiembrie, mai multi romanii au planuit sa se indrepte in special catre capitale – Bruxelles (+137%), Paris (+124%) si Lisabona (+102%).

Cele mai ieftine si mai scumpe zboruri la final de noiembrie

Cand ne referim la modul in care preturile zborurilor catre cele mai cautate destinatii in anul 2017 s-au modificat comparativ cu anul trecut, momondo.ro a analizat diferenta de pret pentru zborurile din Bucuresti catre 10 cele mai cautate orase din acest an.

Desi Barcelona este pe locul al doilea in preferintele romanilor pentru minivacanta de la finalul lunii noiembrie, pretul ofertelor de zbor catre capitala Cataloniei are cea mai mare scadere (-29%) din top 10 cele mai cautate destinatii. Totodata, fata de preturile inregistrate pentru aceeasi perioada a anului trecut, ofertele de zbor mai ieftine anul acesta cu plecare din Bucuresti sunt catre Paris, Amsterdam si Viena, cu -19%, -17% si, respectiv, -16%. Si in cazul zborurilor catre Londra si Lisabona preturile au scazut, cu -12% pentru ambele destinatii.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Singurele destinatii care au devenit mai scumpe pentru finalul lunii noiembrie 2017 fata de 2016, cand vine vorba de ofertele de zbor, sunt Berlin (+10%) si Bruxelles (+3%).

Roma
ramane destinatia din top cu oferte de zbor cu plecare din Bucuresti ale caror pret nu s-a modificat, astfel ca cei mai multi calatori romani care vor reveni in capitala Italiei la finalul lunii noiembrie pot lua in calcul un buget similar cu cel de anul trecut.

„Anul acesta, faptul ca au existat mai multe sarbatori legale pentru romani fata de anul trecut s-a vazut si in cautarile efectuate pe momondo.ro. Am observat ca multi dintre acestia au cautat rute in Europa si un exemplu recent in acest sens este cresterea semnificativa pentru destinatiile clasice – Roma, Barcelona si Berlin pentru weekendul prelungit de 1 decembrie. Diferenta de preturi pentru zborurile operate de companiile aeriene mari poate fi un factor care a influentat decizia calatorilor romani de a accesa ofertele lor si de a-si rezerva o calatorie acum, la sfarsitul lunii noiembrie. In acelasi timp, planificarea unei calatorii in weekendul cu Ziua Nationala a Romaniei ar putea fi legata si de necesitatea a tot mai multi romani de a sarbatori impreuna cu prietenii si rudele din diaspora", a spus Mircea Giurca, Marketing Manager momondo in Romania.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.