In Piata Universitatii din Capitala va avea loc o manifestatie de sustinere a legalizării parteneriatelor civile, sute de oamenii fiind asteptati, scrie digi24.ro.

Manifestatia urmeaza sa aiba loc in Parcul Coltea de la ora 14.00.

"Traditia noastra e iubirea si iesim in strada pentru a cere legalizarea parteneriatelor civile! (...) Ne nastem egali si suntem liberi sa iubim, iar acest lucru trebuie sa se reflecte inclusiv in recunoasterea din partea statului. Protestam in Piata Universitatii, locul unde ne-am castigat libertatea cu sange. Drepturile noastre nu se negociaza si nu sunt obiect al vreunor trocuri politice!

La 16 ani de la dezincriminarea homosexualitatii in Romania, cuplurilor gay nu li se ofera nicio recunoastere din partea statului. Mai mult, aproximativ 400.000 de cupluri traiesc azi in Romania fara a fi protejate in niciun fel. Cum ar fi daca partenerul sau partenera ta s-ar imbolnavi si nu ai avea dreptul sa iei decizii medicale in numele lui/ei? Gandeste-te cum te-ai simti daca la moartea partenerului tau, parintii acestuia nu ti-ar permite sa participi la inmormantare? Cum ar fi sa fii data afara din propria casa in caz de deces al partenerei tale?

Curtea Europeana a Drepturilor Omului spune statelor europene ca trebuie sa protejeze legal toate cuplurile, intr-o forma sau alta. Romania nu respecta astazi aceasta obligatie. Un proiect legislativ care ar reglementa situatia parteneriatelor civile se afla in Camera Deputatilor din Parlament. Cerem clasei politice sa actioneze imediat si sa isi asume hotarat legalizarea cuplurilor necasatorite. Un astfel de semnal ar transmite societatii ca si persoanele LGBT sunt cetateni care merita respect.

In mod simbolic, vom oficia in Piata Universitatii, parteneriate civile pentru cuplurile dispuse sa spuna DA! Vei primi un certificat, iar toti deputatii vor primi o instiintare cu privire la numarul parteneriatelor civile oficiate", arata organizatia Mozaiq.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.