Cinci barbati, suspectati ca au exploatat sexual cel putin noua femei, intre care trei minore, au fost retinuti, iar procurorii cer arestarea lor preventiva. Fetele erau duse in mai multe orase din tara unde li se inchiriau apartamente si erau obligate sa se prostitueze, in caz contrar fiind agresate. Una dintre fete era bolnava de leucemie, iar alta a fost rapita si violata de doi dintre suspecti, dupa ce au drogat-o.

Procurorii DIICOT au dispus retinerea a cinci barbati - Babei Alin, Ciltea Bebi, Hurmuz Vasile, Yevsukof Onur si Farisau Alexandru, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane si trafic de minori.

Potrivit procurorilor, gruparea s-ar fi constituit in anul 2016 si s-a specializat in racolarea de persoane, minori si majori, in scopul exploatarii sexuale. Sumele de bani obtinute erau insusite in majoritate sau in totalitate de catre membrii grupului.

De la momentul constituirii si pana in prezent, cei cinci suspecti nu au avut un loc de munca stabil si au recrutat impreuna sau separat sase victime majore si trei victime minore, acestea fiind doar o parte dintre victimele identificate de anchetatori.

”Modul de operare era cel specific acestei activitati infractionale, in sensul ca victimelor li se propunea inceperea unei relatii de prietenie sau de concubinaj, dupa care, sub pretextul unor necesitati de ordin financiar, prin constrangere, prin inducere in eroare si uneori prin rapire le determinau sa practice prostitutia cu diferiti clienti de pe raza mai multor localitati din Romania, existand date ca unele dintre acestea au fost transportate si in strainatate in acelasi scop”, anunta DIICOT.

Pana acum, procurorii au stabilit ca victimele au fost exploatate in apartamente inchiriate in regim hotelier pe raza oraselor Focsani, Bucuresti, Iasi, Bacau, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Timisoara, Constanta.

Apartamentele erau inchiriate urmare a anunturilor din presa online

Pretul unei nopti de chirie era intre 100-150 de lei.

Dupa ce victimele erau cazate in astfel de locatii, inculpatii procedau la publicarea unor anunturi pe site-uri de publicitate. Astfel, chiar din momentul in care avea loc instalarea intr-un astfel de apartament, se proceda la efectuarea de fotografii in care victimele apareau imbracate sumar, iar ulterior respectivele imagini impreuna cu un numar de telefon de contact –de regula cartela prepay- erau postate in mediul on-line.

”In toate situatiile, indiferent cate victime erau cazate intr-un astfel de loc, exista o supraveghere din partea inculpatilor, in sensul ca acestea sa incaseze sumele de bani de la clienti, sa beneficieze de o anumita protectie si sa nu isi opreasca bani pentru ele”, mai spun procurorii.

Potrivit acestora, unele dintre victime erau agresate fizic, ”daca nu isi dadeau suficient silinta pentru a intretine relatii sexuale cu diferiti clienti in scopul obtinerii de bani, exemplificatoare fiind situatia unei victime minore, bolnava de leucemie de mai multi ani, insa cu toate acestea a fost constransa, in special de catre inculpatul Yevsukof Onur, sa practice prostitutia in folosul sau”.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate, inculpatii au fost identificati in mai multe locatii din Sibiu si Focsani in care se aflau mai multe victime majore si minore pe care acestia le exploatau sexual, scrie News.ro.

Citeste si:
O minoră a urcat drogată la volan și și-a ucis fratele într-un...
O minoră a urcat drogată la...

Totodata, doi dintre suspecti rapit o minora cu care au intretinut relatii sexuale fara consimtamantul acesteia, prin agresiuni fizice si administrare de droguri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.