Daca iti doresti o gradina frumoasa, cu arbori, flori si gazon foarte bine ingrijite, atunci sezonul de toamna este un bun prilej pentru a efectua o serie de interventii vitale pentru sanatatea spatiului verde pe care il detii. Iarna este un anotimp mai dificil si trebuie sa-ti iei toate masurile necesare pentru ca plantele tale preferate sa fie in siguranta. Dar nu doar gradina ta are nevoie de ajutor, ci si tu. Pentru ca activitatile in gradina sa se desfasoare cat mai rapid si mai bine si sa te poti bucura de rezultate spectaculoase, ai nevoie de cateva ehipamente electrice moderne care sa iti usureze munca si sa scurteze timpul de lucru.

1. Colecteaza frunzele cu un aspirator de gradina

Daca te gandesti ca, toamna, iarba, arborii sau straturile de flori care se ingalbenesc si se usuca nu au nevoie de foarte multa ingrijire, nu este asa. Din contra, in lunile octombrie si noiembrie, radacinile plantelor si iarba absorb mult mai energic apa si substantele nutritive, condensand la maximum energia si pregatindu-se pentru sezonul rece. Asa ca, in aceasta perioada, trebuie sa efectuezi, constant, lucrari de tundere a gazonului, de curatare a frunzelor si a buruienilor, de toaletare a crengilor uscate la arbusti si pomi, precum si de afanare si fertilizare a solului. In acelasi timp, grija si atentia pe care le acorzi plantelor pot avea un efect benefic si asupra ta. Cercetari de specialitate au demonstrat faptul ca activitatile de gradinarit in aer liber te pot elibera de stres si iti pot imbunatati starea de sanatate. Astfel, a fost dezvoltat conceptul de „horticultura terapeutica”, metoda care si-a dovedit eficienta in randul copiilor si al studentilor, al persoanelor cu afectiuni psihice si al batranilor. Un ajutor semnificativ pentru curatarea de frunze a gradinii il poti obtine prin utilizarea unui aspirator pentru frunze, un dispozitiv usor de manevrat, care poate avea si o optiune de maruntire a frunzelor. Totodata, aspiratorul de frunze este un echipament rapid, care curata gazonul de resturile vegetale, avand un nivel redus de consum de curent electric.

2. Ingrijeste arborii cu dispozitive precum drujba electrica sau tocatorul de crengi

Daca vezi ca arborii tai au crengi uscate, ai putea sa incluzi pe lista de activitati si eliminarea acestora cu ajutorul unui tocator de crengi. Acest echipament se va dovedi util pe intreg parcursul anului, nu doar toamna. Dar trebuie sa stii ca procesul de ingrijire a gradinii si utilizarea acestor echipamente moderne, presupune si un consum de electricitate mai mare. In plus, trebuie sa ai permanent acces la o sursa de energie, motiv pentru care poti apela la utilizarea unor dispozitive electrice portabile usor accesibile si cu intrebuintari multiple, pentru ca la acestea se pot conecta mai multe unelte electrice. De exemplu, daca vrei sa infrumusetezi elementele decorative din lemn sau gardul gradinii poti conecta un pistol modern de vopsit la echipamentul electric portabil si iti vei putea desfasura aceasta activitate in cele mai bune conditii. Sursa de alimentare cu energie electrica alternativa pentru activitatile exterioare poate fi o solutie si pentru drujba electrica folosita frecvent toamna si iarna pentru taierea lemnelor de foc sau pentru toaletarea arborilor. In ultimul timp, aceste surse de energie au devenit tot mai populare in randul iubitorilor de gradinarit, care nu au tot timpul acces la o priza sau aceasta nu le asigura nivelul necesar de energie.

Sursa foto: unsplash.com

Citeste si:
Curățarea eficientă a filtrelor de particule cu soluția...
Curățarea eficientă a...

3. Conserva gazonul cu un dispozitiv de tuns iarba

Si pentru celelalte activitati de gradinarit exista o serie de echipamente adecvate care iti pot usura semnificativ munca. Taiatul ierbii poate fi mult mai usor cu ajutorul unui trimmer, care este, in acelasi timp, o solutie perfecta si pentru a scapa de bururienile excesive si incalcite din gazon. Spre deosebire de masina de tuns iarba, trimmerul poate fi folosi si pe un teren denivelat cu pietre, crengi cazute din pomi sau in zonele greu accesibile si colturile situate langa ziduri si garduri. Este bine de stiut ca atunci cand tai iarba, inaltimea firului de iarba trebuie sa fie foarte mica, pentru ca solul sa se poata aerisi. De asemenea, poti folosi si un scarificator cu sistem de taiere performant si patrundere in suprafata gazonului de pana la 5 cm, care sa ajute la afanarea solului. Etapa de aerisire a gazonului este necesara pentru ca apa si oxigenul sa ajunga cat mai usor la radacina ierbii, iar substantele nutritive sa poata fi absorbite cat mai bine. Pentru intretinerea solului, un bun ingrasamant natural poti obtine prin depozitarea, chiar si pentru mai multi ani, a frunzelor colectate si maruntite intr-un mic spatiu al gradinii.

Citeste si:
Noi game de îngrijire corporală potrivite pentru atmosfera festivă
Noi game de îngrijire...

Cu ajutorul solutiilor moderne, gradinaritul poate deveni mult mai usor si cu un consum redus de energie si timp. In plus, eficienta si acuratetea interventiilor poate fi mult mai mare in comparatie cu metodele clasice. Plantele tale preferate vor avea parte de cel mai bun tratament si vor arata extraordinar in orice anotimp, iar efortul tau va fi recompensat pe masura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.