Gherghina Vasilescu, o batrana in varsta de 93 de ani din Teleorman, a strans si a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, din pensia ei de 500 de lei pe luna. 

"Am strans si eu, cum a dat Dumnezeu, din pensie o suma de bani pe care am dat-o pentru ridicarea Catedralei din Bucuresti, ca sa am pe lumea ailalta o spe­ranta de liniste, mantuire, o binefacere de la Dumnezeu si lumina. Pentru ca daca El mi-a ajutat, trebuie si eu sa ajut. Si-i multu­mesc pentru asta. Este un lucru bun Catedrala si astept sa se termine, pentru ca-mi este gandul tot acolo. Daca nu se poate sa ajung sa o vad, sunt multumita si aici. Daca am incredere, e ca si cand as fi fost la Bucuresti!”, a declarat Gherghina Vasilescu, pentru Ziarullumina.ro.

In prezent, batrana este ajutata de nepoatele din partea surorii sale. Una dintre ele vine tocmai de la Bucuresti pentru a avea grija de matusa sa, despre care spune ca "a dus viata de sihastru".

„Vine foarte de dimineata la slujba. Sunt preot de 20 de ani in sat si nu cred sa fi lipsit vreodata. Oamenii o respecta foarte mult. E un exemplu de smerenie. Pentru ca a aflat de la noi preotii si de la televizor despre Catedrala Mantuirii Nea­mului, m-a rugat sa-i spun ce sa faca pentru ca doreste sa doneze si ea bani pentru ridicarea ei. Iar eu, mergand la Bucuresti din trei in trei luni pentru niste analize, pentru ca am o problema de sanatate, i-am dus donatiile la Paraclisul Catedralei de fiecare data, impreuna cu un pomelnic, si i-am adus chitantele. Din pensia ei de 500 de lei pe luna a donat pana acum peste 10.000 de lei. Din sat ea a dat cea mai mare suma, ca sa aiba lumina pe lumea cealalta, cum imi spune mereu”, martu­riseste Catalin Alexandru Raicu, preotul din satul Saelele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.