Raclele cu moastele Sf. Cuv. Parascheva si ale Sf. Tecla au fost reintroduse, luni dimineata, in jurul orei 5,00, in Catedrala Mitropolitana din Iasi, cand randul pelerinilor era doar pana in curtea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

In jurul orei 4:30, raclele cu moastele sfintelor au fost ridicate din baldachinul special amenajat si purtate pe umeri de un sobor de preoti intr-o procesiune care a avut loc in jurul Catedralei Mitropolitane, dupa care au fost asezate spre inchinare in lacasul de cult.

Racla cu moastele Sfintei Tecla, ce au fost aduse de la manastirea Neamt special pentru hramul Sf. Cuvioase Parascheva, va mai ramane la Iasi spre inchinare inca o perioada de timp, scrie AGERPRES.

Calinic Botosaneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, a fost cel care a oficiat slujba de luni dimineata.

Printre ultimii pelerini care s-au inchinat la raclele sfintelor, in aceasta perioada, a fost si un grup de 42 de credinciosi din Pitesti, care s-au asezat la rand luni dimineata, in jurul orei 2:00.

Potrivit organizatorilor, cu prilejul hramului Sf. Cuvioase Parascheva din acest an, aproximativ 300.000 de credinciosi au venit la Mitropolia Moldovei si Bucovinei pentru a se inchina la racla sfintei, numarul pelerinilor fiind dublu comparativ cu ultimii cinci ani.

Racla Sf. Cuvioase Parascheva a fost scoasa din Catedrala Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, marti dimineata la ora 6,00, pentru ca pelerinii sositi din tara si strainatate sa se poata inchina si ruga cu ocazia praznuirii hramului sfintei. Anul acesta, reprezentantii Mitropliei Moldovei si Bucovinei au adus in pelerinaj la Iasi si moastele Sf. Tecla.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.