Conducerea Spitalului Judetean Tulcea a declansat o ancheta dupa ce pe o retea de socializare a aparut un filmulet care arata un barbat cazut in Unitatea de Primiri Urgente (UPU), iar o infirmiera sterge podeaua cu mopul pe langa el, ignorandu-l. Managerul unitatii medicale spune ca pacientul respectiv are numeroase prezentari la UPU in ultimii ani, acesta fiind cunoscut ca un consumator de droguri, de etanol, iar din declaratiile infirmierelor dupa acel incident filmat el se ridica si paraseste spitalul.

Managerul Spitalului Judetean Tulcea, Tudor Nastasescu, a declarat, corespondentului News.ro, ca barbatul care apare in filmarea respectiva are sute de prezentari la unitatea medicala in ultimii ani, fiind cunoscut ca un consumator de droguri, de etanol si avand momente cand este extrem de violent.

“Barbatul respectiv are sute de prezentari la UPU in ultimii ani. Este consumator de etanol, de droguri, locuieste la un centru pentru persoane fara adapost. Este cunoscut de SMURD, Ambulanta, Politie, a incercat sa sara de pe biserica, s-a automutilat, s-a drogat, a baut si are momente cand este extrem de violent”, a explicat managerul unitatii medicale.

El sustine ca filmarea care a aparut pe reteaua de socializare nu prezinta intregul episod al intamplarii respective.

Tudor Nastasescu a afirmat ca a vorbit cu infirmierele, iar acestea i-au spus ca barbatul respectiv a venit cu ambulanta la unitatea medicala, pe picioarele lui, s-a trantat in camera de garda, dupa care s-a ridicat si a plecat din spital.

“Infirmierele spun ca a fost adus cu Salvarea, pe picioarele lui, s-a trantit in camera de garda, a vomat, ele au venit sa stearga, dupa care s-a ridicat, si-a luat cafea, a injurat, a amenintat si a plecat pe picioarele lui acasa”,
a mentionat managerul spitalului.

Managerul unitatii a deschis o ancheta in acest caz

El a precizat ca in cursul zilei de sambata urmeaza sa vada imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a stabili cum stau lucrurile.

De asemenea, Tudor Nastasescu a mentionat ca in documentele de la UPU ultima prezentare a barbatului a fost pe data de 12 octombrie, atunci cand a fost filmat acest incident, acolo fiind trecut ca paraseste spitalul fara acord medical.

Filmarea care apare pe reteaua de socializare are 45 de secunde si arata un barbat cazut pe podea, in unitatea medicala, iar o infimiera sterge podeaua pe langa el cu un mop, fara a-l baga in seama.

La un moment dat, in imagini se vede cum un alt barbat, probabil tot pacient, incearca sa vada care este starea celui cazut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.