Potrivit politistilor Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, in perioada august 2015 – aprilie 2016, femeia de 27 de ani ar fi vorbit cu un barbat, cetatean englez, prin intermediul internetului, cerandu-i acestuia diverse sume de bani, sub pretextul ca banii ii sunt necesari pentru calatoria in strainatate, pentru a se intalni cu acesta. Ea a invocat unele probleme cu bancile, care necesitau rezolvare pentru a-i returna banii barbatului si care implicau cheltuieli suplimentare.

In urma cercetarilor, politistii au descoperit ca femeia si-a facut mai multe adrese de mail, dandu-se drept prietene ale ei si cerandu-i barbatului alte sume de ban.

In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca banuita a stabilit un intreg scenariu, a creat diferite adrese de mail, atribuindu-si nume mincinoase, dupa care a comunicat cu persoana vatamata, sustinand ca o contacteaza prietene ale banuitei, deoarece ea se afla in spital, asa-zisele prietene urmand a restitui victimei sumele de bani datorate in numele ei, ulterior comunicandu-i ca femeia in cauza a decedat si solicitandu-i alte sume de bani, sub pretextul indeplinirii procedurilor de succesiune, prezentata ca singura modalitate de a-si recupera banii trimisi de-a lungul timpului 'decedatei'”, sustin politistii.

Citeste si:

Prejudiciul creat cetateanului englez este de aproximativ 35.000 de lire sterline.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, femeia fiind in stare de retinere, urmand a fi prezentata magistratilor.