Un copil de opt ani, elev in clasa a III-a la o scoala din Cluj-Napoca, a decedat, luni, in pauza dintre ore, baiatul avand un istoric de boala cardiaca.

Potrivit inspectorului scolar general al judetului Cluj, Valentin Cuibus, baiatul a cazut pe holul scolii, iar echipa de paramedici a SMURD care a sosit pentru a acorda primul ajutor a efectuat mai bine de o ora manevre de resuscitare.

"Un elev in varsta de 8 ani, din clasa a III-a, de la Scoala Gimnaziala 'Iuliu Hatieganu' Cluj-Napoca a decedat luni din cauze medicale. Era intr-o pauza si a cazut jos. Un echipaj SMURD a intervenit si a efectuat timp de o ora manevre de resuscitare, dar din pacate s-a constatat decesul. Avea o problema medicala congenitala, fusese operat pe inima in urma cu un an", a declarat presei Valentin Cuibus, potrivit AGERPRES.

Inspectorul a mai precizat ca baiatul de opt ani mai suferise un episod asemanator si inainte.

La randul sau, purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a afirmat ca un echipaj de politie s-a deplasat la scoala la care a avut loc tragicul eveniment pentru efectuarea unei investigatii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.