Atentionarile cod galben si cod portocaliu de ploi abundente si vant puternic in centrul tarii, in zona de nord-est, est si sud-est, dar si ninsori si viscol la munte au fost prelungite de meteorologi pana la miezul noptii de duminica spre luni, insa numarul judetelor afectate a fost redus.

Pana duminica la ora 18.00 va fi in vigoare o atentionare cod galben privind intensificari ale vantului si ploi insemnate cantitativ in estul tarii, dar si ninsori viscolite la munte.

In acest interval, in estul Munteniei si in centrul Moldovei vantul va sufla cu pana la 50-60 de kilometri la ora si va continua sa ploua, cumulandu-se local cantitati de apa de 15-20 de litri pe metru patrat si izolat de 25 - 30 de litri pe metru patrat. In Carpatii Meridionali si local in Carpatii Orientali vor fi rafale de 60 - 70 de kilometri la ora, va mai ninge, iar zapada va fi spulberata si viscolita. Se vor semnala ploi si in restul Munteniei, inclusiv in Capitala, dar vor fi in diminuare cantitativ, iar vantul va sufla cu 40 - 50 de kilometri la ora.

Tot pana la ora 18.00 este in vigoare un cod portocaliu de ploi abundente si vant puternic in nord-estul Munteniei, Dobrogea si sudul Moldovei. Astfel, in judetele Constanta, Tulcea, Braila, Galati si Vrancea, se vor cumula local cantitati de apa de 25 - 30 de litri pe metru patrat si izolat peste 40 de litri pe metru patrat, in zona fiind deja consemnate acumulari importante de apa. In aceste judete va fi vant puternic, in special in zona litoralului. In Carpatii de Curbura, Muntii Bucegi si Fagaras, in special in zona inalta, va ninge, iar vantul va sufla cu peste 70 – 80 de kilometri la ora, viscolind zapada.

De asemenea, codul portocaliu a fost prelungit pana la ora 0.00 pentru zona inalta a judetelor Vrancea, Buzau, Prahova si Dambovita, unde va fi viscol puternic.

In intervalul mentionat, in zona inalta de munte a judetelor Vrancea, Buzau, Prahova si Dambovita vantul va continua sa prezinte intensificari, cu rafale de peste 70 – 80 km/h, spulberand zapada.

Tot pana la miezul noptii este in vigoare codul galben pentru 12 judete din sud, sudul si centrul Moldovei si nord-estul Munteniei, unde vantul va sufla cu 50-60 de kilometri la ora, iar pe litoral si in Delta Dunarii vantul va fi si mai puternic si va continua sa ploua. Local in Carpatii Meridionali si Orientali vor fi rafale de 60 - 70 kilometri la ora, va mai ninge, iar zapada va fi spulberata si viscolita.

Judetele in care codul galben este mentinut pana la miezul noptii sunt: Constanta, Tulcea, Braila, Vrancea, Galati, bacau, vaslui, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea (partial) si Arges (partial).

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat....
ANM: Cod portocaliu de...

In Delta Dunarii si pe litoral, intensificarile vantului se vor mentine pana luni dimineata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.