Temperaturile au scazut in toata tara, iar de sambata, de la ora 9.00, Capitala si 18 judete din jumatatea de sud a tarii au intrat sub cod portocaliu de ploi abundente si vant puternic, pana duminica dupa-amiaza. La munte vor fi ninsori consistente si viscol, si pentru aceste zone fiind emisa o avertizare cod portocaliu.

La ora 9.00, a intrat in vigoare avertizarea cod portocaliu emisa de Administratia Nationala de Meteorologie si valabila pana duminica la ora 15.00.

Astfel, in Capitala si in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Ilfov, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea ploile vor fi abundente si se vor cumula cantitati de apa importante, in general intre 40 si 60 de litri pe metru patrat, iar pe arii restranse peste 80-90 de litri pe metru patrat.

Vantul va avea intensificari cu viteze care vor depasi local 60 de kilometri la ora, iar de sambata dupa-amiaza va fi vant puternic, cu peste 80 - 90 de kilometri la ora.

Tot la ora 9.00, a intrat in vigoare o avertizare cod portocaliu care vizeaza Carpatii Meridionali si de Curbura, unde, in special la peste 1600 de metri altitudine, vor fi ninsori consistente si se va depune strat de zapada, iar pe creste va fi viscol. Aceasta avertizare va fi in vigoare pana duminica la ora 15.00.

De asemenea, 15 judete se afla, de sambata dimineata, de la ora 03.00, si pana duminica la ora 21.00 sub cod galben de ploi si vant puternic.

Astfel, in Oltenia, vestul Munteniei, apoi si in sudul Transilvaniei si in centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat, iar local se vor cumula 40-50 de litri pe metru patrat. Vantul va sufla cu 50-60 de kilometri la ora, iar in zonele montane va fi lapovita si ninsoare.

La randul lor, hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pentru raurile din Dobrogea, valabila de sambata de la ora 16.00 si pana duminica la ora 24.00.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.