Consistoriul Mitropolitan din cadrul Mitropoliei Ardealului a dispus ”destituirea din slujirea clericala” a lui Cristian Pomohaci, decizia fiind definitiva. ”Sarcina preotiei, cu toate exigentele ei morale, dogmatice si canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Pomohaci”, sustin reprezentantii bisericesti care afirma ca, astfel, Pomohaci se va putea ocupa de ”problemele juridice din instantele civile, fara implicarea Bisericii”.

Cazul fostului preot Cristian Dorin Pomohaci s-a incheiat prin Decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului, care a aprobat Hotararea nr. 4 / 5 octombrie 2017 a Consistoriului Mitropolitan.

Aplica fostului preot Cristian Dorin Pomohaci sanctiunea: depunerea (destituirea) din slujirea clericala (pierderea dreptului de a savarsi lucrari sfinte, de a purta tinuta clericala si de a se impartasi in altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfasura activitati social-filantropice, culturale, educationale sau de a fi cantaret, dupa caz; activitatea si conduita sa vor fi evaluate anual de Chiriarh)”, este hotararea Consistoriului Mitropolitan, citata in comunicat.

Hotararea Consistoriului Mitropolitan este definitiva si irevocabila, fara drept de recurs.

Consistoriul Mitropolitan a constatat ca sarcina preotiei, cu toate exigentele ei morale, dogmatice si canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Dorin Pomohaci. De aceea, pentru a-i acorda totala libertate de manifestare in afara ierarhiei bisericesti de drept divin si a-si putea solutiona problemele juridice din instantele civile, fara implicarea Bisericii, Consistoriul Mitropolitan l-a degrevat de marea responsabilitate a preotiei, trecandu-l in randul teologilor laici”, se mai arata in comunicat.

Cristian Pomohaci, ce este si cantaret de muzica populara, este cercetat pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General. Totul a fost surprins intr-o inregistrare audio de 22 de minute, in care preotul incearca sa il convinga pe adolescent sa intretina relatii sexuale cu el si chiar sa mai aduca si alti tineri.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Preotul Pomohaci a mai fost acuzat, in 2013, de practici neacceptate de Biserica Ortodoxa precum exorcizarea, primind canon sa mearga o perioada la Manastirea Afteia pentru a se cai pentru faptele sale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.