Trei mineri de la Mina Lupeni au fost dati disparuti in urma unei surpari care a avut loc intr-o galerie, iar la ora transmiterii acestei stiri echipele de salvatori intervin la fata locului.

UPDATE 22:50 - Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, joi seară, la Lupeni, că salvatorii au ajuns la primul miner prins în subteranul Minei Lupeni şi au reuşit să elibereze mare parte a corpului. Bărbatul este conştient şi cooperant.

”Salvatorii au reuşit să ajungă la dumnealui, au reuşit să elibereze mare parte a corpului, mai au de eliberat pe stânga. Este conştient, cooperant. Din momentul în care va fi desprins total, pentru că operaţiunea e greoaie, i se va acorda primul ajutor de către medici. Am decis să îl scoatem printr-o cale de evacuare în zona de sud a puţului. Bineînţeles, că un rezultat medical mai complet şi mai bun o să avem când îl scoatem la suprafaţă, colegii sunt acolo şi sunt pregătiţi. Tot ei vor decide, în funcţie de rănile pe care le are, la ce spital va fi transportat, dacă va fi un spital din apropiere sau unul din ţară”, a declarat Toma Petcu.

Între timp, echipele de salvatori din subteran continuă căutările.

UPDATE 18:50 - Rudele minerilor surprinşi în subteran de surparea tavanului unui abataj au fost chemate la sediul Minei Lupeni şi primesc consultarea unui psiholog, iar inspectorii ITM s-au autosesizat în acest caz. Minerii au vârste cuprinse între 39 şi 43 de ani au fost blocaţi de o acumulare de minereu pe o lungime de aproximativ 20 de metri.

UPDATE 17:40 - Unul dintre cei opt mineri care au reuşit să se salveze după ce a avut loc surparea tavanului unui abataj de la Mina Lupeni a fost transportat la Spitalul Municipal Petroşani, cu o ambulanţă, având un traumatism toracic şi răni la mâini şi la picioare.

UPDATE 17:00 - Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a declarat că există indicii că cei trei mineri surprinşi în subteran la Mina Lupeni ar fi în viaţă şi că operaţiunea de salvare a lor continuă.

Citeste si:
Protest al minerilor în subteranul unei mine de cupru din Bihor
Protest al minerilor în...

”Operaţiunea de degajare a surpării continuă. Deja există semne că cei trei mineri sunt în viaţă, se aud zgomote şi voci. Se intervine în acest moment şi se caută să se ajungă pe calea cea mai scurtă. Personal, sper că într-o oră să se rezolve chestiunea aceasta. Ceea ce este important de spus este că există pericolul surpării în continuare”, a declarat prefectul Fabius-Tiberiu Kiszely.


Liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Campean, a declarat pentru News.ro ca in subteran au fost prinsi trei oameni, iar la aceasta ora nu se stie care este situatia lor.

"S-a produs o surpare in abatajul frontal, panoul 7 din sectorul 2 al Minei Lupeni, iar acolo au fost prinsi trei oameni. Nu stim la momntul de fata situatia lor. Conducerea minei si echipele de salvatori vor intra si vor incerca sa ajunga la ei in cel mai scurt timp, cu speranta ca vor fi gasiti in viata", a spus liderul sindical.

Citeste si:
Mașinile de mare tonaj nu vor mai circula prin Piața Unirii din...
Mașinile de mare tonaj nu vor...

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat ca in subteran se aflau la acel moment 14 mineri, iar 11 au reusit sa iasa. Ceilalti trei au fost dati disparuti, iar la aceasta ora se intervine pentru salvarea lor.

Petcu a spus ca urmeaza sa plece la Mina Lupeni.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.