Joi se sarbatoreste Ziua Internationala a Educatiei. In Braila, Giurgiu si in Capitala este zi libera, in timp ce in celelalte judete au loc "manifestari specifice", informeaza digi24.ro.

"In conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca unic (valabil in anul 2017 la nivel de sector de activitate - invatamant preuniversitar), incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale si federatiile sindicale reprezentative din invatamant, „partile (semnatare) convin sa sarbatoreasca pe 5 Iunie - Ziua Invatatorului si pe 5 Octombrie - Ziua Internationala a Educatiei, organizand impreuna, in timpul programului de lucru, manifestari specifice dedicate acestor evenimente”. De asemenea se stipuleaza ca „in perioada desfasurarii acestor activitati specifice nu se vor presta activitatile prevazute in fisa postului a fiecarui salariat din invatamant”.

In acelasi sens, articolul 4 din ordinul ministrului Educatiei Nationale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului scolar 2017-2018, stabileste ca „unitatile de invatamant vor marca prin activitati specifice ziua de 5 octombrie - Ziua Internationala a Educatiei si ziua de 5 iunie - Ziua invatatorului”.

In judetele Giurgiu si Braila, dar si in Municipiul Bucuresti, prin contractele colective de munca incheiate la nivelul inspectoratelor scolare, in cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarata nelucratoare. In celelalte judete, activitatea se va desfasura potrivit celor mentionate anterior", a anuntat ministrul Educatiei Liviu Pop pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.