Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei cu privire la neconstitutionalitatea dispozitiilor O.U.G. nr. 54/2017, care prevede mentinerea acreditarii scolilor doctorale autorizate provizoriu pana la 1 octombrie 2019. 
Ciorbea mentioneaza ca aceasta contravine dispozitiilor constitutionale cu privire la regimul ordonantelor de urgenta, afecteaza securitatea raporturilor juridice, principiul separatiei, dar si echilibrul puterilor si cel al suprematiei legii.

"Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constitutionala a Romaniei cu exceptia de neconstitutionalitate referitoare la O.U.G. nr. 54/2017 privind modificarea art. VIII alin.(3) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniile educatiei, cercetarii, formarii profesionale si sanatatii, apreciind ca aceasta contravine dispozitiilor constitutionale ale art. 115 alin. (4) si (5) privind regimul ordonantelor de urgenta, afecteaza principiul securitatii raporturilor juridice, principiul separatiei si echilibrului puterilor in cadrul democratiei constitutionale si principiul suprematiei legii, consacrate de art. 1 alin. (3), alin. (4) si alin. (5) din Legea fundamentala, precum si art. 11 si art. 148 alin. (2) din Legea fundamentala referitoare la obligatiile Romaniei decurgand din dreptul international", se arata intr-un comunicat de presa al Avocatului Poporului, potrivit Digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.