Liderul regional catalan Carles Puigdemont a acuzat duminica autoritatile spaniole ca fac uz de forta in mod "nejustificat, disproportionat si iresponsabil" si ca au prezentat in afara "o imagine ingrozitoare a Spaniei". 

UPDATE: Numărul persoanelor rănite în urma confruntărilor cu Poliţia a ajuns la 460, a anunţat primarul Barcelonei Ada Colau. Ea a cerut, într-o postare pe Twitter, oprirea agresiunilor.

El a declarat presei ca bastoanele, gloantele de cauciuc si violenta la care a recurs Politia pentru a impiedica votul in cadrul a ceea ce autoritatile spaniole au numit "un referendum ilegal" au aratat in plan extern "o imagine ingrozitoare a Spaniei", potrivit News.ro.

"Violenta nejustificata, disproportionata si iresponsabila a statului spaniol nu doar ca a esuat in a-i opri pe catalani sa voteze, dar i-a ajutat sa-si lamureasca toate dubiile pe care le aveau", a declarat Puigdemont.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.