761 de persoane au fost rănite duminică în Catalonia în urma incidentelor violente care au avut loc între Poliţie şi susţinătorii independenţei.

UPDATE 22:00 - Serviciile de urgenţă catalane au anunţat că 761 de persoane au fost rănite duminică în Catalonia în urma incidentelor violente care au avut loc între Poliţie şi susţinătorii independenţei.

Toate cele 761 de persoane au primit îngrijiri medicale fie la faţa locului, fie în spitale.

Dintre acestea, 365 au fost rănite la Barcelona, unde au avut loc cele mai multe ciocniri între protetatari şi forţele de ordine care aveau ca misiune oprirea procesului electoral.

UPDATE 20.30 - Guvernul Cataloniei: Guvernul de la Madrid va raspunde in fata curtilor internationale pentru violentele politiei


Aproape 5,5 milioane de alegători erau aşteptaţi duminică la urne pentru a se pronunţa asupra independenţei Cataloniei, într-un scrutin marcat de numeroase controverse, pe care Madridul l-a declarat ilegal. Încă de la primele ore ale dimineţii s-au format cozi la secţiile de votare. Cel puţin 760 de persoane au fost rănite în confruntările cu poliţiştii care încercau să împiedice votul la referendum, au anunţat oficialităţile regionale. De asemenea, Ministerul de Interne a anunţat că 11 poliţişti au fost răniţi în timpul incidentelor. Primarul Barcelonei Ada Colau a făcut apel la încetarea violenţelor.

Referendumul pentru independenta Cataloniei a fost declarat ilegal de Guvernul central de la Madrid, care afirma ca, in conformitate cu prevederile Constitutiei, statul are caracter indivizibil si a trimis mii de politisti in Catalonia pentru a impiedica votul, inchizand sectiile de vot si confiscand urne si buletine de vot.

Votul la referendum a inceput la ora locala 9.00 si ar fi urmat sa se desfasoare in 2.300 de sectii de votare, insa autoritatile centrale au anuntat sambata ca au inchis mai mult de jumatate dintre acestea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.