Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat pe pagina sa oficiala de Facebook ca peste 300.000 de ghiozdane vor fi oferite unor elevi din clasele II-VIII. 

"308.611 ghiozdane pentru elevii din clasele II-VIII (elevii din clasele pregatitoare si I primesc ghiozdane prin programul national), precum si rechizite scolare pentru un numar estimat de 51.539 de prescolari. Obiectivul urmarit este ca prin majorarea bugetului alocat initial (11.118.363 lei), fiecare copil din grupul tinta sa primeasca in anul scolar 2017-2018 atat rechizite scolare, cat si ghiozdan", a scris ministrul pe Facebook.

Potrivit Ministerului Educatiei Nationale, cererea de finantare depusa la inceputul lunii septembrie a fost aprobata. Aceasta decizie permite achizitionarea de rechizite scolare.

In felul acesta, sunt asigurate fondurile pentru achizitia a 308.611 ghiozdane pentru elevii din clasele II-VIII, cei din clasele pregatitoare si I primindu-le prin programul national. Aceeasi decizie permite si achizitionarea de rechizite scolare pentru aproximativ 51.539 de elevi. Valoarea este estimata la 40 de lei pe elev pentru anul scolar.

Grupul tinta este reprezentat de copiii dezavantajati din invatamantul de stat, aflati in intretinerea familiilor al caror venit mediu net lunar pe membru este de maximum 50% din salariul de baza minim brut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.