Un salon de infrumusetare poate deveni profitabil in scurt timp de la deschidere, daca tii cont de sfaturile celor din domeniu.

Afacerile din zona de beauty au crescut anul trecut cu aproape 70% fata de anul anterior, cifre care demonstreaza ca un business in acest domeniu este o investitie pe care ai putea sa o iei in calcul. Exista suficiente idei de afaceri din aceasta arie, de la o simpla frizerie de cartier pana la un salon ultra-modern care ofera tratamente complexe, orice ai incerca, aceste businessuri se pot dovedi a fi foarte profitabile. Iata care sunt secretele pentru ca o asemenea afacere sa prospere:

1. Pluseaza mereu cand vine vorba despre servicii

Indiferent ce tip de afacere din zona de beauty ai dezvolta, cert este ca trebuie mereu sa plusezi si sa te mentii la curent cu cererile si trendurile din piata. De pilda, un salon de cosmetica are fara doar si poate nevoie de asemenea aparate anticelulita, asa cum un salon de unghii are nevoie imperativa de aparate special concepute pentru manichiura.

De altfel, este vorba despre un principiu general de business, acela de a-ti imbunatati mereu serviciile, iar daca nu tii cont de el, este posibil ca succesul sa fie de scurta durata.

2. Acorda atentie nevoilor reale ale pietei

Asculta-ti clientii, acesta este sfatul pe care il da Maleka Dattu, fondatorul Meremaya Integrative Effective Skincare. La ce se refera ea? La atentia pe care o oferi cu adevarat nevoilor clientilor. Cu o experienta vasta in spate si cu o cunoastere ampla asupra domeniului, ea ii sfatuieste pe cei care vor sa-si deschida un salon sau orice alt business din zona aceasta sa ofere ceva ceva diferit fata ce celelalte saloane din zona.

„Acorda atentie competitorilor, insa nu intr-atat de mult incat sa nu mai fii atent la propriul brand. O parte importanta a cercetarilor tale ar trebui sa se concentreze asupra elementelor care le lipsesc clientilor tai”, spune ea.

Citeste si:
Cele 5 trenduri majore în materie de beauty pentru 2023
Cele 5 trenduri majore în...

3. Asigura-te ca in fiecare zi acorzi un anumit timp pentru dezvoltarea afacerii

Nu lasa nicio zi sa treaca fara sa te gandesti macar pentru cateva minute la cum sa-ti dezvolti afacerea. „Asigura-te ca exista o parte din ziua ta pe care o dedici cresterii afacerii. Intre 10 minute si o ora pe zi indreptata spre cresterea businessului, poate face minuni”, este de parere Debra Morris, din cadrul Confederation of International Beauty Therapy and Cosmetology.

Daca iti doresti o afacere infloritoare, trebuie sa lucrezi la cresterea ei zilnic, in mod activ, fie chiar si pentru cateva minute. Orice pas inainte este, in definitiv, o evolutie, indiferent cat de mica ti se pare la prima vedere.

4. Informeaza-te si fii mereu la curent cu trendurile

Cine sunt clientii unui salon de infrumusetare? Oameni care stiu, inteleg si urmeaza trendurile si moda. Pentru ca ei sunt publicul tau, trebuie sa fii si tu la randul tau la curent cu trendurile, ca sa poti veni in intampinarea lor. Ar fi un paradox sa ai o afacere in acest domeniu si sa nu le cunosti, asa ca trebuie mereu sa te mentii la curent cu ce se poarta.

Citeste si:
Papa Francisc le-a cerut angajatilor din saloanele de infrumusetare...
Papa Francisc le-a cerut...

Sigur ca mai sunt si alte aspecte importante cand vine vorba despre dezvoltarea unei afaceri prospere, insa, daca tii cont si doar de acestea patru, esti pe drumul cel bun.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.