Nu s-au stins inca ecourile festivalului International George Enescu, incheiat pe 24 septembrie, iar aceasta luna se va incheia cum nu se poate mai eufonic – pe 30 septembrie are loc finala Concursului International de Dirijat „Jeunesses Musicales Bucharest”, organizat anual de Elite Art Club Unesco si sprijinit de La Fantana.

50 de tineri dirijori din 22 de tari isi disputa trofeul Jeunesses Musicales, decernat pentru a opta oara de un juriu format din dirijori si muzicologi consacrati international. Printre acestia se afla si doi tineri stapani ai baghetei romanesti, Mircea Padurariu si Alexandru Mihai Ilie, carora le tinem pumnii!

Alexandru Mihai Ilie are 29 de ani, are deja un palmares bogat in fruntea unor orchestre din tara si strainatate si este cel mai bine clasat dirijor roman din aceasta competitie, la editia din 2014.

Il puteti urmari aici, dirijand Orchestra Operei din Brasov cu o arie celebra din „Serile muzicale” ale lui Rossini:

Tanarul Mircea Padurariu din Ploiesti are deja propria sa orchestra cu care sustine concerte – „Pas Classique” si colaboreaza si cu orchestre filarmonice din tara. Iata-l aici dirijand Simfonia a II-a de Beethoven cu orchestra Symphonia a Universitatii Nationale de Muzica.

Le tinem pumnii celor doi si stim ca, oricum, dintr-o astfel de competitie marele castigator este publicul!


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.