Peste 300 de elevi care invata in clasele I-VIII la Scoala generala nr.6 din municipiul Deva au fost mutati miercuri intr-un alt spatiu de invatamant, dupa ce o bucata de tencuiala din tavanul unei sali de clasa s-a desprins si a cazut la pamant in timpul unei ore de curs.

"A fost un incident care a avut loc in timpul unei ore de Limba romana. O bucata din tencuiala, cu un diametru de circa un metru si jumatate, s-a desprins din tavan si a cazut in partea din fata a clasei, aproape de tabla", a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, Cristina Bauman.

O profesoara de 38 de ani a fost ranita si transportata la spital, fiind in afara oricarui pericol, scrie libertatea.ro.

Scoala generala nr. 6 face parte din Colegiul Tehnic 'Dragomir Hurmuzescu', unitatea scolara dispunand de patru spatii destinate procesului de invatamant. De aceea, conducerea scolii a decis ca elevii care studiau la scoala generala sa fie mutati intr-un alt spatiu, unde vor invata pe doua schimburi in cursul acestei saptamani.

In paralel, va fi pregatit un alt spatiu al scolii, unde elevii se vor muta de saptamana viitoare, ceea ce va permite ca orele de curs sa revina la un singur schimb.

"Cursurile au fost reorganizate, iar parintii au fost informati despre solutia gasita. Elevii vor invata pe doua schimburi pana la sfarsitul saptamanii. Incepand de saptamana viitoare, elevii vor face cursuri intr-un alt spatiu, ceea ce va permite revenirea la un program normal", a explicat Cristina Bauman.

Primaria Deva a trimis la fata locului o echipa de specialisti care a verificat starea salilor de clasa, stabilindu-se ca toate spatiile in care sunt crapaturi sa fie reparate in cel mai scurt timp.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.