Procurorul-sef al DNA Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef adjunct Marius Iacob si procurorul Gheorghe Popovici sunt cercetati disciplinar de Inspectia Judiciara (IJ), in urma sesizarii formulate de pocurorii Mihaiela Moraru Iorga si Doru Tulus, revocati din DNA. Acestei sesizari i-au fost conexate alte cinci, cu continut similar, primite de IJ si vizand-o pe sefa DNA.

Sesizarea a fost repartizata pentru solutionare Directiei de inspectie judiciara pentru procurori, scrie News.ro.

Inspectia Judiciara spune ca, la finalizarea cercetarii disciplinare, in functie de rezultatul verificarilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizarii, prin exercitarea actiunii disciplinare si sesizarea Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM, fie respingerea sesizarii in cazul in care se constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru exercitarea actiunii disciplinare.

"Sesizarea (...), la care au fost conexate si alte sesizari cu obiect similar, a fost repartizata spre solutionare Directiei de inspectie judiciara pentru procurori. Apreciind ca exista indiciile savarsirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de procurorii Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Marius Iacob, procuror sef adjunct al DNA si Gheorghe Popovici, procuror sef sectie la DNA. La finalizarea cercetarii disciplinare, in functie de rezultatul verificarilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizarii, prin exercitarea actiunii disciplinare si sesizarea Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM, fie respingerea sesizarii in cazul in care se constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru exercitarea actiunii disciplinare", au transmis reprezentantii Inspectiei Judiciare.

Potrivit unor surse, IJ a primit alte cinci sesizari cu continut similar, care au fost conexate dosarului.

Procurorii Mihaela Iorga, Doru Tulus si Marin Nicolae, care au fost revocati din DNA la inceputul lunii iulie, au sesizat Inspectia Judiciara, acuzand ca procurorul sef al DNA se implica in ancheta privind inregistrarea unei sedinte a DNA, facand presiuni asupra procurorilor si solicitand teste cu detectorul de minciuni. Scandalul in DNA a izbucnit atunci dupa aparitia in presa a unor inregistrari cu Laura Codruta Kovesi la o intalnire cu procurorii DNA.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.