Nu ne mai desparte prea mult timp de zilele cu temperaturi scazute, iar in aceasta perioada putem face ultimele pregatiri pentru iarna.

Iarna 2017-2018 va veni cu temperaturi foarte scazute. Specialistii Dispeceratului Energetic National se asteapta ca in aceasta iarna sa avem o situatie similara cu cea de anul trecut, cand au existat consumuri-record de electricitate si de gaze naturale, ca urmare a temperaturilor extrem de scăzute (minus 15-20 de grade), noteaza Agerpres. Asta inseamna ca e cazul sa ne pregatim pentru sezonul rece in asa fel incat sa avem parte de confort in locuinta fara ca acest lucru sa insemne neaparat si costuri foarte mari. Iata cateva pregatiri pe care le putem face in aceasta perioada:

1. Podelele, un prim aspect la care trebuie sa lucrezi

Primul lucru la care trebuie sa lucrezi pentru a avea parte de confort in timpul iernii sunt podelele, o sursa de disconfort pentru multi dintre noi in sezonul rece. Un mod prin care poti avea parte de confort sporit este instalarea incalzirii in pardoseala. Chiar daca necesita un buget mai ridicat la instalare, pe termen lung este o alegere ce iti garanteaza confort si un cost lunar avantajos. Poti afla din acest articol cum sa alegi materialul potrivit pentru pardoseala cand optezi pentru incalzirea in podea.

In acelasi timp, nu trebuie sa uitam ca gresia sau piatra naturala sunt reci si mentin locuinta racoroasa, insa un asemenea parchet te poate ajuta sa mentii o temperatura placuta in casa. Daca planuiai sa faci o schimbare de acest fel in casa, parchetul este un mod clar o alegere mai buna decat gresia si ca aspect, dar si in ceea ce priveste confortul.

2. Impiedica frigul sa intre in casa ta cu niste schimbari ce iti vor aduce avantaje pe termen lung

O alta schimbare pentru care este momentul perfect acum este inlocuirea vechilor ferestre cu unele 4 seasons, dar si inlocuirea usilor de la intrarea in casa si de la terasa sau balcon. Aceste elemente duc la mari pierderi de caldura in timpul iernii si, odata inlocuite, sunt in masura sa faca diferenta in ceea ce priveste facturile si confortul tau termic.

Intre 12 si 30% din factura ta lunara la incalzire se duce pe caldura risipita la nivelul ferestrelor, noteaza cei de la HomesGuide, asa ca vei sesiza cu siguranta o imbunatatire in ceea ce priveste costurile cu incalzirea. Bugetul pentru o asemenea schimbare nu este unul neglijabil, insa avantajele sunt pe termen lung.

3. Ocupa-te singur de confortul tau termic

Citeste si:
Sezonul Après-Ski. Care sunt cele mai bune variante
Sezonul Après-Ski. Care sunt...

Renovezi casa si investesti sume importante pentru confortul tau si pentru a avea parte de o temperatura placuta in locuinta ta, insa in final cel mai important lucru este sa nu mai depinzi de sistemul centralizat. Recent s-au anuntat inclusiv majorari la agentul termic ce ajunge in locuintele noastre, asa ca cel mai bine este sa iei acest aspect in propriile maini, instalandu-ti o centrala de apartament. Costurile pe termen lung sunt mai mici, iar nivelul confortului este net superior, pentru ca vei controla temperatura din casa si o poti porni oricand iti doresti.

Daca iti doresti o iarna lipsita de griji, aceste aspecte te vor ajuta in mod cert. Ai bifat vreunul deja?


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.