Guvernul a alocat, in sedinta de joi, bani pentru a sprijini zonele afectate de furtuni. Dintre acestia aproape un milion de euro sunt destinati reparatiilor bisericilor care au fost afectate de furtunile din ultima perioada. 

Guvernul a alocat un buget de 4.458.900 de lei, aproximativ 970.000 de euro pentru repararea bisericilor. De acesti bani vor beneficia 88 de biserici, cea mai mare suma fiind directionata catre biserica Sambateni din Arad, 900.000 de lei.

600.000 de lei vor merge catre biserica Prajesti, din acelasi judet. Pe lista celor 88 de biserici nu se afla niciuna din judetul Timis, cel mai afectat de furtunile din ultimul timp, informeaza Stirileprotv.ro.

Primaria Timisoara a prezentat o lista cu pagubele provocate la scolile din oras, estimand o suma de aproape 20 de milioane de lei. Alaturi de primarie, si Inspectoratul Scolar Judetean Timis a inaintat o lista, solicitand reparatii in valoare de doua milioane de lei.

Premierul Romaniei, Mihai Tudose, a acceptat lista prezentata de ISJ Timis, cu suma cea mai mica, iar primarul Nicolae Robu s-a angajat sa reevalueze pagubele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.