Furtunile inregistrate in ultimele zile au produs pagube semnificative in padurile proprietate publica a statului, administrate de Romsilva. Specialistii estimeaza ca peste 700 de hectare de padure au fost doborate complet. 

Romsilva puncteaza faptul ca datele sunt provizorii, avand in vedere ca inventarierea este ingreunata de blocarea cailor de acces. Potrivit informatiilor, cele mai mari pagube s-au inregistrat in Bihor, Arad si Maramures.

„Conform normelor silvice, suprafetele vor fi refacute de silvicultori, in cazul doboraturilor in masa, unde distrugerile sunt complete, dupa obtinerea aprobarilor legale si dupa evacuarea lemnului afectat, terenul fiind reimpadurit in cel mult doi ani”, anunta Romsilva, potrivit Digi24.ro.

Din cauza fenomenelor meteorologice extreme din primul semestru al acestui an au fost afectate aproximativ 83.000 de hectare, care se afla in proprietatea statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.