Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizari de instabilitate atmosferica deosebit de accentuata, intensificari ale vantului si cantitati de apa insemnate.

"In intervalul 20 septembrie, ora 11.00 - 21 septembrie, ora 21.00, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, caderi de grindina si descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25... 30 l/mp si cu precadere in nord-vestul tarii si in zona Carpatilor Occidentali pe arii restranse 50...60 l/mp.

Temporar vantul va avea intensificari cu viteze care la rafala vor atinge 55...60 km/h, iar in timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h si vijelii", anunta meteorologii.

In afara de judetele Constanta si Tulcea, toate celelalte judete se afla sub cod galben.

"In intervalul 20 septembrie, ora 16.00- 21 septembrie, ora 06.00 in judetele: Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea si Bacau instabilitatea atmosferica va fi deosebit de accentuata si pe arii extinse se vor inregistra cantitati importante de apa cuprinse, in general, intre 50 si 70 l/mp", se arata in atentionarea cod portocaliu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.