Municipiul Buzau a fost lovit, in noaptea de marti spre miercuri, de o ploaie cu grindina de marimea unui ou de porumbel. Fenomenul meteo extrem de rar a durat 3-4 minute. 

Fenomenul a pornit in jurul orei 2:20. Statiile antigrindina din judet, care se afla in zonele viticole de la Pietroasele si Viperesti, au tras cinci rachete pentru a salva culturile.

„Am avut avertizari meteorologice pentru grindina. Azi noapte am avut aceasta situatie, din fericire nu a tinut foarte mult si la dispeceratul institutiilor abilitate nu au fost raportate probleme. Este un fenomen care se intampla in ultima vreme datorita schimbarilor climatice. Acum s-a manifestat in special mai mult pe zona municipiului Buzau, insa, cel putin pana acum nu au fost raportate pagube”, a declarat prefectul judetului Buzau Carmen Ichim, potrivit Digi24.ro.

Acelasi fenomen s-a petrecut si in Lunca Mare, judetul Prahova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.