Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, pana in prezent, Ambasada Romaniei in Mexic nu detine informatii conform carora printre victimele seismului devastator din aceasta tara s-ar afla si cetateni romani.

Ministerul Afacerilor Externe mentioneaza ca, prin intermediul Ambasadei Romaniei in Statele Unite Mexicane, a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, pentru a verifica daca printre victime sunt cetateni romani.

Pana in prezent, Ambasada Romaniei la Ciudad de Mexico nu detine informatii conform carora printre victime s-ar afla si cetateni romani, anunta News.ro.

De asemenea, nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea rezidentilor romani sau a rudelor acestora.

In acest context, MAE reaminteste faptul ca cetatenii romani afectati de seismul produs in Mexic pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 si 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice - 00 52 55 38 833 072.

Misiunea diplomatica este in contact permanent cu autoritatile locale si este pregatita sa intervina, in functie de solicitari.

Bilantul cutremurului cu magnitudinea 7,1 care a zguduit marti centrul Mexicului a ajuns la peste 248 de persoane, iar salvatorii cauta in continuare supravietuitori in cladirile prabusite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.