Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a decis, marti, sa acorde un nou termen de judecata, pentru ziua de 5 octombrie 2017, in cazul lui Cristian Pomohaci. Acesta a fost aplaudat de aproximativ 200 de sustinatori, la iesirea din Catedrala Mitropolitana din Sibiu, unde a fost judecat apelul sau. 

”In conformitate cu prevederile Regulamentului Autoritatilor Canonice Disciplinare si ale Instantelor de Judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane, astazi, 19 septembrie 2017, la sediul Mitropoliei Ardealului, s-a intrunit Consistoriul Mitropolitan pentru judecarea apelului formulat de catre domnul Cristian Dorin Pomohaci. Fostul preot s-a prezentat in fata membrilor Consistoriului Mitropolitan, solicitand, in scris, acordarea unui nou termen de judecata in vederea studierii dosarului de apel. Luand act de solicitarea apelantului si respectand dreptul la aparare al acestuia, Consistoriul Mitropolitan a acordat un nou termen de judecata, pentru ziua de 5 octombrie 2017”, arata un comunicat de presa al reprezentantilor Mitropoliei Ardealului, potrivit Mediafax.ro.

La iesirea din Catedrala Mitropolitana Sibiu, unde a fost judecat apelul, Cristian Pomohaci a fost aplaudat de aproximativ 200 de sustinatori, care cred in nevinovatia sa.

Deşi caterisit prin decizia arhiepsicopiei Alba Iulia, Pomohaci consideră că a fost târât nevinovat şi s-a arătat în haina preoţească, in pofida faptului ca nu mai are voie să o poarte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.