Primele rezultate ale necropsiei bebelusului care a murit, saptamana trecuta, la scurt timp dupa botez, sunt neconcludente. Legistii au prelevat si alte probe, iar rezultatele finale ale analizelor urmeaza sa apara in cateva luni.

"Practic, slujba botezului, atat ca rit, cat si ca moment al scufundarii copilului in apa, a fost aceeasi pe care preotul o savarseste de fiecare data. Copilul a reactionat la fel cum reactioneaza marea majoritate a copiilor, adica a plans, a fost leganat, i s-a dat suzeta, a luat-o, a plans din nou. (...) De la momentul botezului, scufundarii propriu-zise in apa, este ungerea cu mir, inconjurarea mesei, impartasirea; pana la sfarsitul ceremonialului religios au trecut circa 20 de minute, copilul traia. L-am intrebat pe preotul care l-a botezat daca ia in calcul ca in momentul scufundarii in apa copilul sa fi inghitit apa, insa el a exclus total acest lucru. La spital am inteles ca s-ar fi gasit lapte in gurita copilului. Preotul era foarte afectat de ce s-a intamplat acolo. El si tatal copilului au aplicat primele manevre de resuscitare pana la sosirea ambulantei. Transmitem condoleante familiei pentru acest moment dramatic si asteptam si noi sa aflam care sunt rezultatele necropsiei", a declarat pentru AGERPRES Marian Timofte, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Reamintim ca politistii ieseni au demarat o ancheta dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, un nou-nascut a murit in timpul oficierii botezului. Reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta Iasi sustin ca sugarul a fost gasit in stop cardiorespirator, cu cianoza, fara puls, fara respiratie. Desi s-au facut manevrele de resuscitare iar bebelusul a fost intubat si ventilat mecanic pana la preluarea sa de cei de la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi, acesta a murit.

Conform rudelor, copilul a inceput sa planga inca inainte de a intra in biserica si, desi a fost hranit, ar fi continuat sa planga si in timpul oficierii ceremonialului religios. In timp ce il imbracau, rudele au observat ca acesta nu mai respira.

Din primele rezultate ale necropsiei reiese că nu s-au găsit urme că micuţul s-ar fi înecat, fiind recoltate probe pentru examenul histopatologic, urmând să fie analizate la microscop fragmente de ţesuturi şi organe recoltate în timpul necropsiei, pentru stabilirea cauzelor exacte ale decesului, scrie si ziaruldeiasi.ro.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.