Avand in vedere evenimentele care au avut loc duminica in vestul tarii, USR propune organizarea unei dezbateri in Parlamentul Romaniei pe tema implementarii unui "sistem national de alertare a populatiei prin SMS in caz de dezastru".

Deputatul USR Catalin Drula, in calitate de presedinte al Comisiei pentru Tehnologia Informatiei, a invitat toate institutiile cu atributii in domeniu (ISU/DSU/STS/ANM/ANCOM) si operatorii de telefonie mobila la o dezbatere pe aceasta tema, pentru a vedea care sunt pasii necesari si responsabilitatile pentru ca acest sistem sa fie implementat cat mai curand.

”Cel mai eficient sistem de alertare a populatiei asupra unor fenomene meteo extreme care se dezvolta rapid este cel prin SMS-Cell Broadcast. Este vorba de trimiterea unui SMS catre toti abonatii aflati intr-o anumita zona geografica – suportul tehnic este prevazut in protocoalele GSM, mesajele au prioritate inainte oricaror alt tip de comunicatii si alertarea se face instantaneu si fara a fi nevoie sa fie instalate alte aplicatii pe telefonul mobil. In Romania, au existat discutii cu operatorii de telefonie mobila si cu reglementatorul pietei, ANCOM, pentru a face interfata de alerte de tip cell broadcast, dar dupa cum vedem nu exista inca”, a declarat deputatul USR Catalin Drula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.