Cursurile sunt suspendate, luni, in 42 de unitati din patru judete care au fost afectate de furtunile puternice, ”ca masura de siguranta”. Cele mai multe - 15 de scoli si patru gradinite – sunt in judetul Timis, cel mai afectat de intemperii.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), ca masura de siguranta, in urma efectelor produse la nivelul cladirilor, s-a luat masura suspendarii cursurilor in data de 18 septembrie in 42 unitati scolare din judetele Arad (1), Bihor (18), Cluj (1) si Timis (22), informeaza News.ro.

Judetul Timis a fost cel mai afectat de intemperiile produse duminica, inregistrandu-se cinci decese si 49 de raniti.

Conform bilantului ISU Timis, vantul a depasit la rafale 80 de km/ora, iar in intervalul 15.20 - 21 au fost emise cinci avertizari nowcasting - doua cod galben si trei de cod portocaliu.

Cinci persoane au decedat, iar 42 de adulti si 7 copii au fost raniti. Echipajele ISU au intervenit pentru deblocarea a 152 de persoane aflate in autovehicule sau in trenuri.

Au fost inregistrate 566 de apeluri la 112 si au fost afectate 23 de localitati. In 30 de localitati a fost afectata alimentarea cu curent electric, din acelasi motiv, in 25 a fost intrerupta alimentarea cu apa potabila.

Echipaje ISU au intervenit la 93 de locuinte, in principal cu acoperisul avariat, si au fost indepartati 176 de copaci cazuti.

Au fost afectate de furtuna 22 de unitati de invatamant, cinci unitati de cult si patru cladiri ale IPTF. Iesirea din Timisoara spre Lugoj si drumul dintre Dumbravita si Giarmata au fost blocate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.