Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii deschide stagiunea in Sala UnderGrant cu premiera operei „Bastien si Bastienne” de Wolfgang Amadeus Mozart, care va avea loc pe 16 si 17 septembrie, de la orele 18:30, respectiv 10:00. Spectacolul este pus in scena de o echipa tanara de creatie - dirijorul Razvan Apetrei, regizoarea Irina Craita-Mandra si scenografele Bianca si Sabina Vesteman - acesta fiind primul din seria celor trei proiecte castigatoare ale concursului pentru tinerii creatori „Stagiunea UnderGrant” desfasurat toamna trecuta la Opera Comica pentru Copii.

In „Bastien si Bastienne”, peisajul pastoral din opera lui Mozart se transforma intr-o sala de lectura, unde cele doua personaje principale sunt colegi de scoala. Lumea lor se intersecteaza cu cea a imaginatiei, iar povestea de iubire care se naste intre cei doi tineri este pusa la incercare de un vrajitor dintr-o lume fantastica. Subiectul operei „Bastien si Bastienne” este inspirat de o parodie la interludiul „Ghicitorul satului”, lucrare compusa de filosoful Jean Jacques Rousseau, care a fost una dintre cele mai de succes lucrari muzicale din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea la Academia Regala de Muzica din Paris, ulterior Opera din Paris.

Pentru spectacolul „Bastien si Bastienne”, scenografele Bianca si Sabina Vesteman au imaginat, conform cu viziunea regizorala a Irinei Craita-Mandra, un spatiu fantastic, bazat pe efecte vizuale speciale. Sabina Vesteman spune: „Eu si Bianca, dupa ce am vizitat spatiul salii UnderGrant, ne-am propus ca pentru aceasta scenografie sa construim un decor care sa creeze iluzia unui spatiu impunator. Spatiul de joc in care va avea loc iubirea tinereasca, naiva dintre Bastien si Bastienne porneste de la imaginea unei sali de lectura din scoala la care cei doi sunt elevi. In momentul declansarii magiei, ne-am dorit sa vedem spatiul real intr-o alta formula, deformat, extins, multiplicat, prin urmare spatiul acesta principal devine un spatiu al oglinzilor.”

Pe parcursul stagiunii, micii spectatori vor putea vedea la Sala UnderGrant si celelalte doua productii castigatoare ale concursului pentru tinerii creatori. Primul este spectacolul original cu marionete „Onix si Barton”, realizat de Ana Craciun Lambru si Ioana Denisa Petre, a carui premiera va avea loc pe 2 si 3 decembrie. In aprilie 2018 se va juca, in premiera, piesa de teatru „Aventurile ratoiului Adalbert” realizata de Alina Manole, Amalia Olaru si Hermina Stanciulescu.

Potrivit unui comunicat remis 9am, stagiunea UnderGrant 2017-2018 cuprinde si alte spectacole puse in scena, in premiera, la Opera Comica pentru Copii: spectacolele de balet „Mirandolina” si „Fata babei si Fata mosului”, ambele creatii ale coregrafului Mihai Babuska, si piesa de teatru „Caragiale pentru copii” semnata de regizoarea Gabriela Dumitru. Pe scena Salii UnderGrant copiii se vor putea intalni si cu povestile deja consacrate din stagiunea trecuta: musicalurile „Punguta cu doi bani”, „Ivan Turbinca” si Harap din „Trilogia Creanga 180”, baletul „Eliza, micuta florareasa” si spectacolul de pantomima „Lunatici”.

Citeste si:
Opera Comica pentru Copii anunta spectacole suplimentare in luna...
Opera Comica pentru Copii...

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 de reprezentatii, dintre care 16 premiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.