Nava cu migranti care a esuat pe Marea Neagra si a fost remorcata de catre ambarcatiuni ale Politiei de Frontiera a ajuns in Portul Midia miercuri dimineata. La bord se aflau 157 de persoane, intre care 56 de copii, din Iran si Irak, ei urmand sa fie supusi in cursul acestei zile procedurilor de verificare, operatiune care va avea loc la sediul Garzii de Coasta.

Potrivit reprezentantilor Garzii de Coasta, nava cu migranti care a plutit in deriva in Marea Neagra in cursul zilei de marti, fiind remorcata ulterior de o ambarcatiune civila, a ajuns in Portul Midia in jurul orei 02.00.

La bordul vasului se aflau 157 de migranti, dintre care 56 de copii, acestia spunand ca sunt din Iran si Irak. Migrantii au fost dusi temporar intr-un spatiu de la sediul Garzii de Coasta, urmand ca in cursul acestei zile sa fie supusi operatiunilor de verificare care vor avea loc tot la sediul Garzii de Coasta.

Ambarcatiunea a fost detectata pe Marea Neagra marti, in jurul orei 11.00, de catre politistii de frontiera din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR. Vasul se afla la aproximativ 32 mile marine Est Midia si se indrepta din apele internationale spre cele teritoriale romanesti, tinta confirmata de un elicopter al Ministerului Apararii Nationale ca fiind o ambarcatiune cu multe persoane la bord.

Garda de Coasta a dispus sa se intervina cu doua nave care au plecat spre ambarcatiunea suspecta, iar totodata s-a solicitat sprijinul Marinei Militare, care a participat cu o nava de interventie aflata in zona. De asemenea, au fost informate autoritatile de frontiera bulgare si turce, scrie News.ro.

Nava, care plutea in deriva, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor din cauza vantului puternic, iar, din primele date comunicate, ambarcatiunea are la bord mai multe persoane care se afla in pericol.

"In functie de situatia de la fata locului, navele PFR vor actiona conform procedurilor internationale, inclusiv prin initierea unei actiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin si asistenta navei aflate in pericol", adauga Politia de Frontiera.

Nava respectiva a fost tractata de o ambarcatiune comerciala si adusa la tarm, marea fiind agitata, avand gradul 5, ceea ce inseamna ca valurile depaseau doi metri.

Citeste si:
VIDEO Ofensiva ucraineană la Marea Neagră continuă. Momentul când o...
VIDEO Ofensiva ucraineană la...

O nava pe care se aflau 97 de refugiati din Iran si Irak, intre care 36 de copii, a fost interceptata sambata dimineata de catre autoritatile romane, in zona Vama Veche - 2 Mai. O a doua ambarcatiune la bordul careia se aflau 120 de migranti a fost depistata in largul marii vineri noapte, iar politistii romani de frontiera au cerut sprijinul autoritatilor din Turcia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.