Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, marti, la Buzau, unde a participat la sarbatorirea a 150 de la infiintarea Colegiului National ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” ca ”nu putem spune ca avem o siguranta a elevului si profesorului in toate scolile din tara” si afirma ca situatia trebuie remediata in colaborare cu autoritatile locale.

Ministrul Educatiei Liviu Pop, a recunoscut la Buzau, ca sunt probleme la capitolul paza in scoli, dar si ca autoritatile centrale de la Bucuresti, alaturi de autoritatile locale, trebuie sa imbunatateasca sistemul de protectie a copiilor si profesorilor.

”Alaturi de autoritatile locale trebuie sa imbunatatim paza unitatilor scolare si facem acest lucru prin strategia nationala privind combaterea violentei in scoli. Sunt doua elemente pe care trebuie sa le intelegem: curtea scolii, langa scoala si, efectiv, in interiorul unitatii de invatamant unde masurile se pot lua doar cu ajutorul autoritatilor locale sau judetene, in functie de cine e proprietarul”, a spus ministrul.

In acelasi context, Liviu Pop a declarat ca nu se poate vorbi de paza si siguranta elevilor si profesorilor in toate scolile din tara, scrie News.ro.

”Descentralizarea isi spune cuvantul. Sunt situatii in care Politia Locala asigura paza, sunt situatii in care avem firme de paza. Avem si un judet pilot care anul trecut a pilotat un fel de buton de panica: ori de cate ori aparea un act de violenta in scoala se actiona un buton de panica conectat la 112 si lucrurile mergeau foarte bine. E o continua modernizare a ceea ce inseamna paza in scoli. Astazi nu putem spune ca avem o siguranta a elevului si profesorului in toate scolile din tara, dar, in pararel cu celelalte masuri, ne vom ocupa si de acest aspect ”, a mai spus Liviu Pop.

Marti, ministrul Liviu Pop a partcipat la Buzau la sarbatoarea Colegiului National ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” care a implinut 150 de ani la infiintare. La eveniment au participat circa o mie de persoane, absolbventi ai renumitei scoli buzoiene: cercetatori, profesori universitari, doctori, academicieni, ministri, parlamentari si oameni de televiziune.

Citeste si:
A început greva generală în școlile din România, prima după 18 ani....
A început greva generală în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.