"Celula de Criza a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), activata din dispozitia ministrului afacerilor externe pentru coordonarea interventiilor misiunilor diplomatice in zona calamitata dupa trecerea uraganului Irma, isi continua activitatea prin toate structurile componente, active si operationale 24/7, pentru sprijinirea tuturor cetatenilor romani afectati", anunta MAE.

"Celula de Criza a MAE coordoneaza activitatea a 12 misiuni diplomatice si oficii consulare (Washington, Ciudad de Mexico, Havana, Chicago, Los Angeles, New York, Paris, Haga, Londra, Lisabona, Varsovia, Ankara) atat din tarile afectate de fenomenele meteorologice mentionate, cat si din statele care au cetateni in zonele respective si intreprind demersuri de asistenta si evacuare.

In urma demersurilor sustinute intreprinse de Celula de Criza a MAE, in seara zilei de 11 septembrie 2017, alti trei cetateni romani au fost evacuati din Insula Sint Maarten/ Saint Martin catre Santo Domingo, Republica Dominicana..

In prezent, numarul cetatenilor romani care au fost evacuati din zonele afectate de calamitati, cu sprijinul Celulei de Criza a MAE, este de 7.

De asemenea, Celula de Criza a MAE, prin ambasadele Romaniei la Ankara, Lisabona si Varsovia, se coordoneaza si cu autoritatile altor state care se confrunta cu situatii similare si care gestioneaza cazurile propriilor cetateni aflati in zona afectata", anunta MAE.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.