Conducerea Politiei Capitalei a dispus declansarea unui control la Arestul central, dupa ce o femeie a fost tinuta in arest pana luni, desi ar fi trebuit sa fie pusa in libertate inca de vineri, in baza unei decizii definitive a instantei, care a dispus plasarea acesteia sub control judiciar. Potrivit reprezentantilor Politiei Capitalei, situatia " a fost tratata cu superficialitate de catre un politist care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu".

Potrivit reprezentantilor Politiei Capitalei, in cazul unei persoane aflate in Arestul central instanta a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a controlului judiciar, insa aceasta decizie definitiva a fost pusa in aplicare cu intarziere, situatia fiind "tratata cu superficialitate de catre un politist care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu".

Politia Capitalei anunta, luni seara, ca in acest caz au fost declansate verificari la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva si va fi sesizat Parchetul.

"In urma dispozitiei unei instante fata de o persoana privata de libertate a fost dispusa o alta masura, si anume inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar, dar care a fost pusa in aplicare cu intarziere. In fapt, incheierea instantei prin care s-a dispus noua masura a fost tratata cu superficialitate de catre un politist ce se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, indosariind acest document impreuna cu alte acte. Astazi, 11 septembrie, imediat ce a fost luata la cunostinta situatia, persoana a fost pusa in libertate deindata. Din dispozitia conducerii DGPMB, politisti din cadrul structurii de control intern au declansat verificari la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva si va fi sesizata unitatea de parchet competenta teritorial si material, urmand a fi stabilita vinovatia si tragerea la raspundere penala. Politia Capitalei are toleranta zero fata de orice fel de abatere, urmand ca legea sa fie aplicata cu fermitate si in acest caz", spun reprezentantii Politiei Capitalei.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca femeia arestata preventiv este o angajata a Centrului de plasament "Casa Sfantul Iosif" din Bucuresti, care trebuia pusa in libertate vineri, atunci cand instanta a decis definitiv plasarea acesteia sub control judiciar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.