Un tanar din localitatea Gura Teghii, judetul Buzau, a fost arestat dupa ce a fost prins conducand un autoturism in stare de ebrietate si fara a avea permis de conducere, iar la semnalul politistilor nu a oprit, fiind nevoie ca oamenii legii sa traga cinci focuri de arma.

Potrivit unui comunicat de presa remis luni de Politia Judeteana Buzau, agentii de circulatia au vrut sa opreasca in trafic un autoturism, dar soferul acestuia nu s-a conformat.

Au fost trase cinci focuri de arma, doua dintre acestea in plan vertical, iar trei in plan orizontal. Unul dintre gloante a atins autovehiculul in partea din spate dreapta jos si unul in anvelopa, fapt ce a condus la imobilizarea autoturismului si, implicit, a conducatorului acestuia.

Dupa imobilizare, s-a constatat faptul ca la volan se afla un tanar in varsta de 27 de ani, din localitatea Gura Teghii, iar in urma testarii sale cu aparatul etilotest a rezultat o concentratie alcoolica de 1,19 miligrame alcool pur in aerul expirat.

Totodata, s-a stabilit faptul ca tanarul nu detinea permis de conducere si, de asemenea, fiind condus la spital, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si respectiv refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, scrie News.ro.

Judecatoria Patarlagele a dispus arestarea preventiva a tanarului pentru o perioada de 30 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.