Un barbat din localitatea buzoiana Colti care se deplasa cu o caruta a fost ranit, luni, dupa ce calul s-a speriat de un urs, barbatul a cazut, iar atelajul a trecut peste el. Primarul comunei spune ca oamenii sunt terorizati de ursii care vin dupa hrana pana in gospodarii unde provoaca stricaciuni si ucid animalele.

Un barbat din localitatea buzoiana Colti care se deplasa cu o caruta a fost ranit, luni, dupa ce calul s-a speriat de un urs, barbatul a cazut, iar atelajul a trecut peste el. Primarul comunei spune ca oameni sunt terorizati de ursii care vin dupa hrana pana in gospodarii unde provoaca stricaciuni si ucid animalele.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Buzau, Mihail Draghiciu, incidentul s-a produs, luni, pe un drum satesc din localitatea Colti, potrivit News.ro.

Un barbat de 40 de ani a fost ranit dupa ce, intr-o panta, caruta in care se afla si care nu transporta nimic s-a rasturnat, omul fiind ranit de rotile carutei care au trecut peste el. Din primele date, calul s-ar fi speriat de un urs.

Conform sursei citate, barbatul a fost grav ranit, fiind transportat la Spitalul Orasenesc din Nehoiu.

Potrivit primarului din Colti, judetul Buzau, ursii salbatici au ajuns sa-i terorizeze pe localnici. Animalele vin din padure aproape de gospodarii, in cautare de hrana, si, fie omoara porci, capre sau oi, fie provoaca stricaciuni in curtile oamenilor.

In acest an, ursii au atacat in mai multe randuri gopodarii din localitatile de munte ale judetului Buzau. La Colti, primavara trecuta, animalele salbatice au coborat din padure pana la casele oamenilor, unde au omorat porci si capre.

Atacuri similare au fost si la Patarlagele, in timp ce la Margaritesti ursii au distrus mai multi stupi de albine. La finele lunii mai, la Chiojdu, doi barbati au ajuns la Spitalul Judetean din Buzau cu zgarieturi si muscaturi pe corp, dupa ce au fost atacati pe un izlaz de o ursoaica si de puii acesteia.

Atacurile ursilor s-au inmultit in Muntii Buzaului, intrucat vanatoarea acestora este interzisa, putand fi facuta doar cu aprobari speciale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.